Hirdetés

Egytányéros merevlemez a Seagate-től



|

Az új merevlemez gyorsabb, halkabb gazdaságosabb.

Hirdetés

Új merevlemezéről hivatalos közleményt ugyan nem adott ki a Seagate, de a gyártó honlapján csöndben felbukkant a 320 gigabájtos modell adatlapja. A merevlemez különleges abból a szempontból, hogy csak egyetlen adathordozó tányérral dolgozik, aminek két oldalát egy-egy fej ír és olvas, tehát oldalanként 160 gigabájt adat tárolására alkalmas.

 

E megoldás előnye, hogy a nagy adatsűrűség következtében a merevlemez gyorsabb átvitelre képes, emellett halkabb és fogyasztás szempontjából is jóval gazdaságosabb. A közzétett adatlap szerint a 16 megabájtos gyorsítótárral szerelt merevlemez ellenállóbb a fizikai behatásokkal szemben és késleltetése csak picivel magasabb, mint a többtányéros modelleké.

 

Az új merevlemez áráról egyelőre nem érkeztek információk, pedig talán ez lenne a legfontosabb információ a vásárlók számára, hiszen az "egytányéros" felépítés minden bizonnyal a legolcsóbb megoldás lehet a piacon.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.