Hirdetés

Ekkor érkezhet a PlayStation VR 2 és az Oculus Quest 3



|

Egy friss jelentés szerint 2022 hozhatja el a VR-headsetek generációváltását.

Hirdetés

2016 fontos év volt a virtuális valóságra épülő játékok világában, hiszen két fontos szereplő, az Oculus és a Sony is ekkor dobták piacra az első  headseteiket. A Facebook szárnyai alá tartozó Oculus tavaly hozta ki a márka eddigi legsikeresebb modelljét, a Quest 2-t, a PlayStation VR viszont azóta is csak ráncfelvarrást kapott.

Ming-Chi Kuo, a gyakran megbízhatónak bizonyuló információiról ismert elemző legutóbbi jelentése most arról ír, hogy jövőre mindkét gyártó új headsettel áll elő, ami az Oculus Quest 3 (vagy az Oculus Quest Pro) és a PSVR2 lehet. Az Android Centralhoz eljutott feljegyzés egy tajvani beszállító, a lencséket gyártó Yujingguang rendeléseire alapozza, hogy valamikor 2022 második felében láthatjuk az újdonságokat.

Hirdetés

Kuo szerint az új VR-headsetekbe jóval drágább lencsék kerülnek majd, ezért mindkét modell tisztább képet és nagyobb látóteret nyújthat. A jelentésből az is kiderül, hogy a Yujingguang jelenleg az Oculus Quest 2 lencséinek nagyjából felét állítja elő, de később az új Oculus és a PSVR2 lencséiért is ugyanilyen arányban felelhet.

Az elemző továbbá úgy tudja, hogy a PSVR2-be négy kamera is kerülhet, ami alátámasztja azokat a korábbi híreszteléseket, melyek szerint a PlayStation VR utódja már nem TV-re szerelhető kamerával oldja meg a fejmozgás követését. Kuo ezek mellett arra is kitért, hogy az Oculus Quest 3-ból a Facebook többet, akár 18-20 milliót is rendelhet 2020-ban, míg az Oculus Quest 2-ből 8-9 milliót szállítanak le az idén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.