Hirdetés

Eladják üzemeiket a memóriagyártók



|

A memóriapiac állapota továbbra is válságos - ami remek a felhasználóknak, ám katasztrofális a gyártóknak.

Hirdetés

A memóriapiac már hosszú ideje furcsa helyzetben van. Több mint egy éve meglehetősen nagy túlkészletekkel küzdenek mindenhol, az árcsökkentések pedig folyamatosak. Természetesen ez a felhasználóknak remek hír, hiszen például a DDR3-as memóriák remek karácsonyi ajándékok lehetnek így. Azonban a helyzet sok vállalatnál már drasztikussá vált.

 

Már két lapkagyártó is jelezte, hogy gyártóüzemeik egy részét el akarják adni, annak érdekében, hogy a pénzügyi helyzetüket stabilizálni tudják. Egyelőre a Powerchip Technology és a ProMOS Technologies jutott a fenti elhatározásra.

 

 

Mindkét cég esetében pénzügyi problémák vannak, és a kölcsöneik visszafizetésének meghosszabbítását is tárgyalják a pénzügyi partnereikkel.

 

A vásárlásra jelentkezők között számos cég akad, ilyen például a Rexchip, a Globalfoundries, a TSMC, a UMC és a VIS is. Egyelőre nem tudni, hogy ki milyen gyártóüzemet vásárolhat. A felhasználók oldaláról nézve a helyzet továbbra is jó, ugyanis maradnak az alacsony árak, mi több, ha így folytatódik, még tovább csökkennek. Példának okáért ma egy 8 gigabájtos memóriacsomag annyiba kerül, mint egy éve egy 4 gigabájtos kit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.