Hirdetés

Eladná a Vaio üzletágát a Sony



|

A Lenovo helyett egy japán befektetési csoport kezébe kerülhet a divízió.

Hirdetés

A Nikkei értesülései szerint mégis eladná a Sony a veszteséges PC-s üzletágát, azonban nem a Lenovónak, hanem egy japán befektetési csoportnak. Miután megszabadultak a púpnak tekintett Vaio divíziótól, a jövőben teljes mértékben az okostelefonokra koncentrálnának. 

Hirdetés

A Japan Industrial Partners nevű alapítvány egy teljesen új céget hozna létre arra, hogy átvegye a Sony komplett PC-s ágazatát. Az eladási ár a hírek szerint valahol 40 és 50 milliárd japán jen között alakulhat, ami 391 és 489 millió dollár közötti összeget jelentene. 

A Sony korábban hevesen tiltakozott azon hírek ellen, amelyek alapján a Lenovo fel kívánja vásárolni a komplett Vaio divízióját, ami jelenleg körülbelül 1000 embert foglalkoztat. A végső vevőként emlegetett JIP új vállalata egyébként állítólag a jövőben is Vaio márkanévvel árulná a termékeket, de már a garanciát is ők intéznék. Az új cégben a Sonynak csak minimális részesedése lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.