Hirdetés

Elegáns hibrid és ultrabook a Toshibától



|

Mindkét eszközön Windows 8.1 operációs rendszer fut.

Hirdetés

A hazánkban is régóta jelen lévő Toshiba két új noteszgéppel rukkolt elő a klasszikusan elegáns megjelenésű noteszgépeket preferáló vásárlók számára, a termékek kiskereskedelmi forgalmazása nemrég kezdődött meg Magyarországon.

Hirdetés


Toshiba Satellite Click Mini

A piac egyik legkisebb hibrid számítógépéről van szó, a Satellite Click Minibe csupán 8,9 colos IPS érintőkijelző került. A kis átló ellenére a tízujjas kezelést is támogató panel 1920×1200 pixel felbontású, azaz nagyítóval kell keresni rajta a pixeleket. A számítást végző egységek mind a táblagépes részben kaptak helyet, így a billentyűzetet és akkut tartalmazó dokkoló nélkül, sima tabletként is használható. A cég szerint tablet módban 7, míg laptop módban akár 13 órán keresztül is képes videót lejátszani.


Teljesítmény tekintetében persze nem kell csodát várni a Satellite Click Minitől, azonban a négymagos Intel Atom Z3735F processzornak elégnek kell lennie az összes feladatra, amely elvégzése objektíven elvárható az eszköztől. A kérdéses CPU mellé nem meglepő módon 2 GB DDR3L memória és 32 GB eMMC háttértár került, utóbbi természetesen bővíthető microSD-vel is (kettő kártyahely van, maximum 2× 128 GB-ot kezel a Click Mini).


A Windows 8.1 with Bing rendszerrel, továbbá 2 / 5 megapixeles kamerákkal szerelt terméken megtalálható az összes elvárható csatlakozó: a táblagépes részen microHDMI, microSD, microUSB és kombinált audio jack portok vannak, ezeket a dokkolón egy teljes méretű USB 2.0 és teljes méretű SD foglalat egészítik ki. Sejthetően a Bluetooth 4.0 és Wi-Fi 802.11n vezeték nélküli vezérlők sem hiányoznak az arzenáljából.


A bruttó 120 ezer forint környéki indulóárral rendelkező, sztereó hangszórópárral megáldott Toshiba Satellite Click Mini tablet része 235 × 161 × 9,8 mm méretű és 479 gramm súlyú, laptop módban az értékek 235 × 171 × 19,9 mm és 989 gramm. Végül megemlítendő, hogy egyrészt értéknövelő szolgáltatásként jár hozzá egy egyéves előfizetés az Office 365 irodai csomagra, másrészt pedig 2 évig garanciális.


Toshiba KIRA

Felső kategóriás ultrabook-család, 3 év garanciával, kompromisszumok nélkül. Gamer laptopnak persze nem kell nézni, ugyanis hiába került bele ötödik generációs Intel Core processzor (cikkünk írásakor még csak az i7-5500U CPU-val szerelt volt kapható), az Intel HD Graphics 5500 integrált grafikus vezérlő csak korlátozottan alkalmas a 3D-s címek futtatására. A termékbe 8 GB memória került, modelltől függően a háttértára akár 256 GB-os SSD lehet.


A Toshiba KIRA kétféle felbontású és technológiájú kijelzővel lesz kapható, mindkettő 13,3 hüvelykes. Az olcsóbb modellekbe 1920×1080 pixeles IPS panel került (tükröződésmentes), míg a drágábbik modellek 2560×1440 pixeles IGZO kijelzővel rendelkeznek. Utóbbi panelt Gorilla Concore védi, ráadásul még érintős is.


Az ultrabook további fontosabb specifikációi: Harman kardon sztereó hangszórópár, HD webkamera, 3× USB 3.0 kapu, HDMI kimenet, kombinált audio Jack, kártyaolvasó, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11ac, Windows 8.1 vagy Windows 8.1 Pro operációs rendszer.


Súly, méret, maximum akkus üzemidő:

– Full HD kijelzős modell: 1,1 kg, 316 mm × 207 × 7,6 – 17,9 mm, 13 óra
– PixelPure kijelzős modell: 1,3 kg, 316 mm × 207 × 9,5 – 19,8 mm, 10 óra 45 perc


Mint fentebb említettük, cikkünk írásakor hazánkban csak az Intel Core i7 processzoros és PixelPure kijelzős modell volt kapható, méghozzá bruttó 440 ezer forinttól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.