Hirdetés

Elegáns külső Blu-ray meghajtó az ASUS-tól



|

A CD/DVD-lemezek olvasása és írása mellett a Blu-ray korongokkal is elboldogul a gyártó legújabb külső lemezes eszköze.

Hirdetés

A Sony által dédelgetett optikai formátum picit lassan tör be a számítógépek világába, a noteszgépekbe szánt vékonyka meghajtókkal pedig szinte csak a legdrágább termékekben találkozhatunk. A Blu-ray filmek lejátszásával boldoguló hardverek viszont már egész olcsó gépekben is elérhetők, így nem meglepő, ha többen az optikai bővítésen gondolkoznak. Az ASUS leegyszerűsíti ezt a feladatot, az SBC-04D1S-U típusszámú meghajtó használatához csupán egy szabad USB 2.0-s port szükséges.

 

asus_sbc_04d1s_u.jpg
 

 


A külső egység roppant megnyerő formát kapott, átlagos külsejű noteszgépek mellett talán túlságosan is feltűnő lesz a tükröződő fekete felület. Lemezkezelési képességeit tekintve lényegében azt kapjuk, amit a konkurencia is kínál, azaz a DVD-lemezek írása legfeljebb nyolcszoros sebességen történhet, míg a CD médiumokat maximálisan huszonnégyszeresen pörkölhetjük. A Blu-ray lemezek olvasása egységesen 4,8-szoros sebességet vehet fel.

 

asus_sbc-04d1s-u_usb_blu-ray_drive-360x480-1.jpg
 

 

 
Az SBC-04D1S-U mellé a Cyberlink programcsomagját mellékeli a gyártó, mellyel együtt mindösszesen 45 000 Ft-ot kóstál a "szexi" külső meghajtó. A pontos megjelenésről egyelőre nincs információnk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.