Hirdetés

Felháborodtak a Dell részvényesei



|

A részvényesek a cég tőzsdéről való kivonulása után többet szeretnének kézhez kapni.

Hirdetés

A Dell 24,4 milliárd dolláros manővere, tehát a tőzsdéről való kivonulása sokakban érdekes véleményt keltett, még egyes rivális gyártók is hangot adtak a sajátjuknak. Nem meglepő tehát, hogy maguknak a - volt - részvényeseknek is van hozzáfűznivalójuk. Ők ugyanis azt gondolják, hogy a részvényenkénti 13,65 dollárnál többet kellene, hogy kézhez kapjanak.

A részvényesek szerint a 20-24 dollár közötti összeg per részvény sokkalta megfelelőbb, reálisabb szám lenne. A Southeastern például egyenesen annyira kritikus volt, hogy azt mondta, a részvényesek akkor is jobban jártak volna, a Dellt felszeletelik, és darabokban adják el.

A vállalat vélhetően nem érezte volna szükségét, hogy 24,4 milliárd dollárért cserébe kivonuljon a tőzsdéről, amennyiben a termékei iránt nem veszett volna el a vásárlók érdeklődése a közelmúltban. Az elmúlt két évben ez folyamatosan csökkent, a Dell nem tudott lépést tartani az új trendekkel, ez pedig főként a tabletek és az ultrabookok piacára volt igaz.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.