Hirdetés

Elérhetetlen adatok karnyújtásnyira - játsszon a HP-vel



|

Mese az adatok rendelkezésreállásáról.

Hirdetés

Az adatok rendelkezésreállása igen jól hangzó dolog, és fontos is: de mit is jelent ez a valóságban? Ezt pontosan akkor tapasztaljuk meg, amikor egy fontos adat kell, és az éppen nem érhető el. Hasonló érzés lehet, mint amikor az ember keresi a kocsi kulcsát, benéz az autó ablakán, és ott látja az ülésen. Ott van, megvan, csak éppen használhatatlan...

 

Igazgat O. Ottó felvillanyozva állt be az igazgatói parkolóhelyre. Régi ismerősével félbemaradt üzletre már konkrétan nem emlékezett, csak arra, hogy nagyon nagy üzlet volt készülőben, és elég speciális kívánságok voltak. Ismerőse arra kérte, küldje el e-mailben az ajánlatot, ő ugyan nem lesz elérhető, de másnap megnézi a levelet, és ha minden rendben, meg is rendeli. Igazgat O. Ottó ugyan arra sem emlékezett, hogy mik voltak a speciális kívánságok, de nem aggódott: az ajánlatokat, ajánlatkéréseket is mindig rögzítették, tavaly is, tavalyelőtt is, majd a kávé után első dolga lesz ezt előszedni.

 

Kávé után nekiállt bepötyögni a lekérdezést, de nem kapott választ. Hívta az informatika vezetőjét, mi a csuda van? Hát persze, ő maga döntött úgy, hogy az adatbázisból időről időre archiválják a nem aktuális adatokat, mert a gép lassú, kicsi a háttértár. Idegesen sürgette, hogy töltsék vissza a tavaly előtti adatokat. Az anyag olvasható volt - igen ám, de akkor még a szoftver régi változatát használták, amit kétszer is frissítettek, aminek során a benne lévő adatokat átalakították, de az archivált adatokat nem.

 

Az adatokat ugyan vissza lehetett tölteni, és kis kézi bogarászással elő is lehetett szedni a kért adatokat - de mire kész lettek, késő volt. Igazgat O. Ottó arra gondolt, hogy valami tárolóeszközt kellene szereznie, hogy ne csak fél évnyi adat legyen azonnal elérhető.

 

A Computerworld TV legújabb adásában arról tudhat meg többet, hogy a fejlesztési dokumentációk és adatbázisok, vagyis több millió, zömében kisebb állomány biztonságos tárolására miért választotta a HP megoldásait a Sense/Net.

 

Játsszon a Computerworlddel, és nyerjen HP Compaq tc4400 Tablet PC-t, HP iPAQ 310 Travel Companiont, vagy HP Color LaserJet 1600 nyomtatót! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.