Hirdetés

Elérhetőek az első AMD Radeon RX 480 tesztek



|

Lejárt az embargó, fény derült a videokártya teljesítményére.

Hirdetés

Tegnap egy lengyel magazin jóvoltából kaptunk némi ízelítőt a várva-várt AMD Radeon RX 480 teljesítményéről, ma délután pedig lejárt a tesztelők embargója, elkezdtek özönleni a részletes tesztek és analízisek. Ezek közül néhányat belinkeltünk a hír alján, érdemes végigböngészni a grafikonokat.


Hirdetés


A legfontosabb információkra vágyóknak gyorsan összefoglalnánk a lényeget. A modelltől függően 199 dolláros (4 GB VRAM) és 229 dolláros (8 GB VRAM) ajánlott fogyasztói áron hivatalosan már piacra került Radeon RX 480 az árkategóriájának legjobb vétele. A számítási teljesítménye tipikusan és objektíven 1080p@60fps-re elég a legújabb játékokban, de akit nem zavar az esetenként alacsonyabb képkockasebesség, az elmerészkedhet 1440p-ig is.



Az RX 480 tipikusan fej-fej mellett teljesít az AMD Radeon R9 390X és az NVIDIA GeForce GTX 970 kártyákkal, játékonként változó, hogy melyik jön ki jobban az összehasonlítás során. A referencia RX 480 GPU-órajele nem igazán emelhető, ráadásul komoly terhelés esetén a hűtés is hangossá válhat, így érdemes lehet megvárni a gyártópartnerek néhány héten belül elérhetővé váló egyedi modelljeit.


Az érdekesebb angol nyelvű írások:

- AnandTech (előzetes)
- Gamer's Nexus
- TechPowerUp
- TweakTown
- Tom's Hardware

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.