Hirdetés

Élete végéhez ért az AMD Phenom II



|

2008. óta szolgált az Intel Core 2 Duót is megszorongató processzorsorozat.

Hirdetés

Az AMD Phenom II processzorai 2008-ban kerültek a piacra, két évvel az Intel Core 2 Duo megjelenése után, illetve egy évvel a kezdeti Phenom-csalódások után. A 6 megabájtos L3 cache-nek és a többi fejlesztésnek köszönhetően a Phenom II végül képes volt egy ideig túlszárnyalni - asztali architektúra esetében eddig először - a Core 2 Duo szériát.

 

A leggyorsabb Phenom II, az X4 965 idén szeptemberben vonul nyugdíjba. A processzor 3,4 GHz-es órajellel működik, a fogyasztása pedig 125 watt. A második leggyorsabb, X4 955 decemberben jut ugyanerre a sorsra, a kétmagosok közül pedig az X2 565, az 560 és az 555 int búcsút a végleg a piacnak.

 

A hírek szerint a 45nm-es Calisto magokra építő szériából további három darab kétmagos is búcsúzik az év végén, a helyet pedig többek között a 4 GHz-es Vishera FX 8350 veszi majd át.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.