Hirdetés

Élethűbb fizika a Radeonokban is



|

A grafikus kártyák két vezető gyártójának célkeresztjében a fizika.

Hirdetés

Lassan elérkezik az az idő amikor a játékok már filmszerű grafikát használnak, ki kell tehát találni mivel lehet még valószerűbbé tenni azokat. Ahogy a grafikus magok fejlődnek, egyre újabb és újabb feladatokat képesek elvégezni, ezzel tehermentesítve számítógépünk processzorát. Ezek a feladatok közül az egyik leglátványosabb, és legszámításigényesebb a fizika. Mind az NVIDIA, mind az AMD nagy hangsúlyt fektet az ilyen irányú fejlesztéseikre. Az NVIDIA februárban felvásárolta a világ első fizikai gyorsítókártya gyártóját az AEGIA-t. Válaszul az AMD bejelentette, hogy ők ezt a területet a Havok-kal karöltve fogják lefedni.

ageia-physx-100m.jpg

 


Érdekes adalék, hogy a Havokot már 2007-ben felvásárolta az Intel, és a cég akkori ígéretei szerint a fizika gyorsítása minden elkövetkezendő grafikus Intel hardverben kulcsszerepet fog játszani. Ez a mai napig nem történt meg Intel részről, ám az NVIDIA legújabb kártyáiban már megtalálható a hardveres gyorsítás, ezért lépnie kellett az AMD-nek is. Az, hogy az Intel engedélyezte az AMD-nek a Havok használatát, azt mutatja mennyire komolyan veszi az Intel az NVIDIA-t mint ellenfelet a piacon. Tudvalevő, hogy az Intel szeretné megszerezni magának az SLI technológiát, amit az NVIDIA igyekszik megtartani magának. A processzorgyártó talán ezzel a lépéssel is nyomást kíván gyakorolni a grafikus kártyák gyártójára, hiszen ezáltal az ATI is felírhatja a tulajdonságlistára a fizikai gyorsítást.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.