Hirdetés

Elhagyja az AMD-t az Opteron atyja



|

Hirdetés

Weber utóda az a Phil Hester lesz, aki több mint két évtizedet dolgozott az IBM-nél és társalapítója volt az Opteron-alapú szervereket gyártó Newisysnek, amelyet 2003-ban felvásárolt a Sanmina-SCI.

Weber volt a szülőatyja az Athlon 64 és Opteron processzorok alapjául szolgáló K8 mikroarchitektúrának, amely megfordította a vállalat szerencséjének kerekét. Az AMD korábban csak az otthoni felhasználók körében tudta megvetni a lábát, az Opteron szerverprocesszor azonban lenyűgöző teljesítményadataival a legnagyobb szervergyártókat is meggyőzte. Ma már a HP, az IBM és a Sun is kínál Opteron-alapú konfigurációkat.


Weber az elmúlt évek során az AMD egyik első számú arcává vált, a rendkívül sikeres Athlon 64 és Opteron chipek vezető tervezőjeként számos konferencián adott elő. A mérnök korábban egészen kis vállalatoknak dolgozott és a mostani bejelentése szerint ebbe a közegbe vágyik vissza, szíve szerint "garázscégekbe" fektetne. Elemzők szerint Weber távozása aligha lesz érezhető hatással az AMD termékstratégiájára.

Az AMD augusztus végén jelentette be, hogy a jövőben Jeff VerHeul irányítja a vállalatnál a processzorokkal kapcsolatos összes tervezési munkálatot, beleértve a terméktervek kidolgozását, valamint a tervezőcsapatok irányítását. VerHeul korábban az IBM félvezetőgyártó üzletágánál dolgozott.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.