Hirdetés

Elképzelhetetlen sebesség a Robsonnal



|

A Vista ReadyBoost hardverszinten is készen áll a rajtra.

Hirdetés

Több alkalommal is említettük a Windows Vista ReadyBoost és Intel Robson technológiákat, melyek az új generációs Windows operációs rendszerrel karöltve felgyorsítják a lemezműveleteket, ezáltal a számítógép gyorsabban éled fel hibernált állapotból, továbbá gyorsabban tölti be a programokat.

 

A ReadyBoost lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer a gyakran használt fájlokat rendszer egy NAND Flash memória-alapú háttértárra - akár USB kulcsra - menthesse, ami fizikai felépítéséből adódóan sokkal gyorsabb elérést kínál, mint a mai merevlemezek. A memória alapú tárolók ráadásul jóval kevesebbet is fogyasztanak, mint a hagyományos merevlemezek, ami a noteszgépek esetében különösen fontos tényező.

 

Az Intel Robson - új nevén Flash Response Memory Technology (FRMT) - egy külön beépíthető-, vagy alaplapra integrálható áramkör, mely rendkívül gyors, és viszonylag nagy tárterülettel rendelkezik. Az imént felsorolt jellemzők tökéletesen alkalmassá teszik a FRMT-t a ReadyBoost képességeinek kiaknázására.

 

Az FRMT modulok első példányai már legördültek a gyártósorról, így már biztosra vehetjük, hogy része lesz a nemsokára megjelenő Intel Santa Rosa notebook platformnak. Bizonyos források úgy tudják, hogy nem csak a Santa Rosaban, de az asztali gépekbe szánt Bearlake alaplapokon is viszontláthatjuk a Robson technológiát (amit nincs okunk megkérdőjelezni, ugyanis az Asus már piacra dobta saját fejlesztésű integrált memóriával rendelkező Vista Ready alaplapjait).

 

A Robson technológia előnye - gyorsasága mellett-, hogy rendkívül olcsó: a komplett 512 megabájtos FRTM modul 19 dollár (3800Ft), míg az 1 gigabájtos változat 23 dollár (4600Ft).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.