Hirdetés

Elkészült a második generációs HBM memória



|

Nagyobb kapacitást és sebességet hozott a szabvány.

Hirdetés

Hivatalosan is elkészült az AMD Fiji grafikus processzort használó videokártyákon tavaly debütált HBM (High Bandwith Memory) memóriaszabvány második generációja. A köznyelven csak HBM2 néven emlegetett sztenderd fontos előrelépést jelent, ugyanis több memóriát és nagyobb átviteli sebességet kínál a technológia iránt érdeklődők vállalatoknak.

Hirdetés


A tavalyi Fiji GPU-s Radeon videokártyát egyik hátránya a 4 GB fedélzeti memória volt, bár ennek jórészt csak 4K (Ultra HD) felbontásban való rendereléskor lehetett gyakorlati jelentősége. A HBM2 esetében a vertikálisan rétegzett memóriacsomagok kapacitása chipenként a 8 gigabájtot is elérheti, azaz innentől kezdve biztosan nem lesz gond a videokártyákra integrálható VRAM mennyiségével. Nem kizárható, hogy jövőre sikerülhet elérni a chipenkénti 16 GB kapacitást sem.


A másik fő újítás, hogy a HBM2 chipek effektív üzemi frekvenciája már nincs 1 GHz-re limitálva, a gyártók 1,6 és 2 gigahertzes lapkákat is rendelhetnek majd. Ennek köszönhetően a továbbra is 1024 bites adatsínjükön másodpercenként 204,8 és 256 GB adatot is szállíthatnak a lapkák.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.