Hirdetés

Elkészült a világ első 3D LED LCD tévéje



|

Már az idei CES kiállításon kiszivárgott a 2010-es LG útiterv, amiben szerepeltek 3D megjelenítésre alkalmas megjelenítők. Jó hír, hogy az első példányok piacra kerülése már itt van a küszöbön és Európának is jut az új készülékekből.

Hirdetés

Az LG LX9500 lesz az első teljes LED -- tehát nem a kávába épített edgelit -- háttérvilágítással szerelt LCD televízió, mely rendelkezik 3D támogatással. Ahhoz, hogy ez utóbbi funkciót kihasználhassuk, természetesen 3D szemüvegre is szükség lesz, ám -- meglepő módon -- az LX9500 mellé nem a passzív szűrős megoldást adja a gyártó, hanem aktív "shutteres" változatot.

 

lglx9500-lg1_k.jpg
 

 

 

E megoldás egyik hátránya, hogy a szemüveg működéséhez (ami a jobb és bal lencsék felváltva kapcsolt fényáteresztéséből áll) tápellátás szükséges, de a gyártó ígérete szerint a beépített akkumulátor 40 órás folyamatos működést tesz lehetővé, ami bőven elegendő, hiszen használaton kívül USB portra csatlakoztatva a telep tölthető. A másik hátrány, hogy a lencsék váltott takarása vibrálással jár, ami csak a frekvencia növelésével csökkenthető, de az LX9500 adatlapján szereplő 480 hertzes frekvencia (amit a készülék 2- és 3D módban egyaránt tud) bizakodásra ad okot.

 

lglx9500-lg2_k.jpg
 

 


Az extra vékony kávával rendelkező LG LX9500 a 3D megjelenítésen felül USB portokat is kap, ami nem csak a szemüveg töltésére lesz alkalmas, hanem várhatóan multimédiás célokat is szolgálni fog, hiszen a készülékkel Skype videóhívásokat is lebonyolíthatunk -- ebből pedig egyenesen következik, hogy internetes- és hálózati támogatás is szerepel a készülék tudástárában. A FullHD felbontású panellel szerelt LX9500 két változatban, 47- és 55 hüvelykes képátlóval jelenik meg, első körben Koreában, de májusban az USA és Európa piacain is felbukkannak az első példányok.

Az új készülékek pontos áráról jelenleg nem érhető el semmilyen információ, de a pletykák szerint Koreában 4000 amerikai dollár körüli ár fog az árcédulákon szerepelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.