Hirdetés

Elkészült az NEC BR-HD DVD lapka



|

Az NEC elkészült a Blu-ray és HD-DVD lejátszására egyaránt alkalmas lapkákkal

Hirdetés

Önmagában ez nem lenne érdekesség, azonban a vállalat ugyan azon az áron kínálja -- pontosan 87 dollárért -- az új hibrid lapkákat, mint azokat, amelyek a két nagyfelbontású formátum közül csak az egyiket tudják kezelni.

A lapka már megvan, márcsak egy olyan jól működő optikai fejre lenne szükség, amely képes elboldogulni mindkét lemeztípussal -- bár a Ricoh már közel jár a megoldáshoz, a sorozatgyártásig még várni kell.
A jelenleg fejlesztés alatt álló hibrid lejátszókba két optikai fejegységet építenek, hogy képesek legyenek olvasni a Blu-ray és HD DVD lemezeket egyaránt, ugyanakkor ez jelentősen megnöveli a költségeket.
Az NEC által kifejlesztett hibrid lapka és a hibrid fejek a hibrid lejátszók árát akár a felére is csökkenthetik.



A formátumháború végét jelzi az is, hogy a gyártók már dolgoznak a többrétegű HD DVD és Blu-ray lemezeken, melyekre a Blu-ray vagy HD DVD formátumnak megfelelő adatokat is írhatunk.

Az előrejelzések szerint az NEC lapkával szerelt hibrid lejátszók a jövő év második negyedévében már a piacon lehetnek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.