Hirdetés

Elkészült az önmegsemmisítő chip



|

A Xerox PARC mérnökei apró darabokra robbantják a chipet, ha kell.

Hirdetés

Az önmegsemmisítő chipek gyakran tűnnek fel filmekben, és ma már nagyon kevesen lepődnek meg, ha ilyet látnak. De mi van, ha ez élőben történik? 

Hirdetés

A Xerox PARC mérökei kifejlesztettek egy olyan chipet, ami apró darabokra képes felrobbanni. 

A lapka a DARPA egyik projektje keretében készült el, és mindehhez nem műanyagot vagy fémet, hanem Gorilla Glass üveget használtak. 

Pontosan ugyanazt, ami a mai okostelefonok többségén is rajta van. Amennyiben ezt kellően megterhelik, akkor az könnyedén megreped, és darabokra esik, ha valamilyen kiváltó tényező éri. 

A kiváltó tényező a demó során egy lézer volt. Ennek hatására a chip nem csak felrobban, de egészen apró darabokra törik össze. 

A jövőben tökéletes megoldás lesz egy ilyen a titkosítási kulcsok tárolására. Lézer mellett rádiójellel vagy fizikai kapcsolóval is megsemmisíthető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.