Hirdetés

Elkészült az USB 3.1 szabvány



|

Elődjéhez képest dupla sávszélességet nyújt a csatoló.

Hirdetés

Szerdán az USB 3.0 Promoter Group bejelentette, hogy elkészült az USB 3.1 (korábban még 3.5-ként emlegették) csatolófelület specifikációja, így mostantól kezdve már semmi akadálya sincs, hogy a különféle chipgyártók véglegesítsék a szabványt hivatalosan támogató első vezérlőlapkáik terveit.


Elődjéhez képest az USB 3.1 legfontosabb újdonsága, hogy az elméleti maximális adatátviteli sávszélessége 10 gigabit / másodpercre duplázódott, könnyebben perspektívába helyezhető módon 1280 megabájt / másodpercről van szó. Ezen előrelépést a mérnökök az USB 3.0-ban bevezetett adatkódolási metódus hatékonyabbá tételével érték el.

(A kép csak illusztráció)
(A kép csak illusztráció)

(A kép csak illusztráció)


Sejthető módon az USB 3.1 a 2.0-ig garantáltan kompatibilis az elődökkel, ezzel biztosítva a zavartalan piaci bevezetést. Sajnos egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdhetnek el széles körben terjedni az új csatolófelülettel felvértezett elektronikai termékek, ám idén szinte biztosan nem kell számottevő mennyiségű támogatott hardverre számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.