Hirdetés

Elon Musk tényleg megcsinálta a Vasember futurisztikus interfészét



|

A milliárdos egy csütörtökön publikált YouTube-videóban mutatta be a SpaceX mérnökei által tervezett rendszert.

Hirdetés

Elon Musk, a világ legelfoglaltabb gazdagembere és egyben őrült tudósa, csütörtökön mutatta be azt a Vasember-filmek inspirálta tervezőprogramot, amelyet még egy múlt heti tweetben lengetett be a t. nagyérdeműnek.

A SpaceX és a Tesla Motors alapítója az – igencsak egyértelmű – jelek szerint egyszerűen imádja, hogy mindenki a képregényfilm főhőséhez, az excentrikus milliárdos Tony Starkhoz hasonlítja. Rá is tesz egy-egy lapáttal, ha teheti.

A Space X mérnökei a Leap Motion gesztusérzékelős kontrolleréből, egy sor különféle kijelző-technológiából (mint az Ocoulus Rift VR headset, egy 3D-kivetítő és egy áttetsző üveglap, ami egy az egyben úgy néz ki, mintha Stark laboratóriumából került volna elő) és a Siemens NX design suite módosított változatából rakták össze a nem mindennapi interfészt.

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy a rendszer valóban alkalmas-e rakétaalkatrészek tervezésére: a Musk és csapata által közzétett videón mindössze annyit látni, hogy képes bizonyos alapvető szerkesztési feladatok – kicsinyítés, nagyítás, elforgatás stb. – ellátására. Márpedig a 3D-modellező szoftverek irgalmatlanul komplikáltak, minden alkalmazásnak rengeteg menüje, minden menünek számtalan almenüje van, nem is beszélve a billentyű-kombinációkról és egyéb finomságokról. Csupa olyan funkció, amelyet nehéz lenne pusztán gesztusokkal irányítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.