Hirdetés

Előre is kompatibilis az AM2



|

Az AMD közelmúltban megjelent foglalata a jövő processzorait is támogatja.

Hirdetés

A DailyTech értesülései szerint az AM2 típusjelzésű foglalat a következő évben megjelenő, már AM3-as, K8L kódnevű központi egységeket is támogatni fogja. Ez a vásárlóknak nagyon kellemes hír, hiszen csere esetén nem kell majd kukába vágni az annak idején méregdrágán megvásárolt alaplapokat és memóriákat. Némi problémát jelent azonban, hogy a K8L architektúra már HyperTransport 3.0 szabványú adatbuszt használ: ha nem AM3, hanem AM2 rendszerben fogjuk üzemeltetni, teljesítményveszteséggel kell majd számolnunk.

Az AM3 újításai tehát elsősorban az adatbusszal kapcsolatosak, a sebesség is növekszik; az AM2-höz képest körülbelül 2,5-ször lesz gyorsabb. A memóriák támogatása kibővül a DDR3-mal, de közben a mostani, DDR2 is megmarad, így lesz teljes az előbb említett kompatibilitás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.