Hirdetés

Elsöprik a kicsi tableteket a phabletek



|

Az NPD DisplaySearch szerint hamarosan leáldozik a 7-8 hüvelykes táblagépeknek.

Hirdetés

Többször hallottuk az elmúlt hónapokban, hogy veszélyben vannak az olcsóbb és/vagy kisebb táblagépek, most pedig úgy tűnik, tényleg valós fenyegetéssé válik a jóslat. Az NPD DisplaySearch elemzői egyetértenek a korábbi felvetésekkel, és azt mondják, hogy 2014 első negyedévében évek óta először csökkentek a tabletek eladásai. 

Hirdetés

Bár konkrét számokkal nem szolgáltak, azt mondják, egészen 2018-ig lesz érezhető, hogy az 5,5 hüvelykes és nagyobb phabletek kiszorítják a piacról a 7-8 hüvelykes táblagépeket. Míg tavaly ezek a tabletek a kategória 58 százalékát adták, addig ez már idén jelentősen kisebb arány lehet. 

Az NPD DisplaySearch nem nevezett meg konkrét modelleket a kategóriában, de értelemszerűen az Apple iPad miniről, illetve a Google Nexus 7-ről az Amazon Kindle Fire HDX 7-ről van szó (amennyiben nem az olcsó gépeket nézzük). A piacot bár a Samsung 6,3 hüvelykes Galaxy Megája és az 5,7 hüvelykes Galaxy Note-ja most is komolyan megborította, az Apple közelgő 5,5 hüvelykes tepsifonja egyenesen a feje tetejére is állíthatja. 

Mindeközben a várakozások szerint egyre nagyobb igény mutatkozik majd a nagyobb méretű, 8-10,9 hüvelykes táblagépek iránt, később pedig a 11 hüvelyk fölötti kategória is befuthat. 

 

Fotó: AndroidPolice

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.