Hirdetés

Elterjedt a WiFi-lopás



|

A felhasználók több mint fele más hálózatát használja.

Hirdetés

A számítógéphasználók 54 százaléka ismerte be, hogy megszegte már a törvényt úgy, hogy más hálózatát használta engedély nélkül. A Sophos szerint még mindig magas azok aránya, akik - tudatlanságból, vagy nemtörődömségből - nem védik saját vezetéknélküli hálózatukat, így lehetővé teszik bárkinek, aki a hatósugáron belül szeretne rendszeresen internetezni, hogy megspórolja az internet-szolgáltatás költségeit. (Olvassa el a PC World tippjeit WiFi hálózatokhoz!)

 

Külön érdemes megemlíteni azt a szempontot is, hogy ez a jelenség a vállalati hálózatok számára is veszélyes: hiába védik alaposan belső rendszerüket, egy otthonában, védtelen hálózattal dolgozó kolléga kapuként működhet a rosszindulatú felhasználók felé.

 

A WiFi-lopást is hajlamosak vagyunk áldozat nélküli bűncselekménynek tekinteni, de igenis van áldozat: a szegény internet-szolgáltatót fosztjuk meg bevételétől. Ha kedves olvasóink felszárították könnyeiket, válaszoljanak őszintén kérdésünkre:

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.