Hirdetés

Eltűnőben a videokártyák piacáról az AMD



|

20 százalék alá zuhant az AMD részesedése a videokártyák piacán.

Hirdetés

A grafikus kártyák piacán egyre nagyobb gondban van az AMD, ugyanis teljességgel a fejére nőtt az NVIDIA. 

Hirdetés

Az NVIDIA belső jelentései szerint a vállalat a piac 82 százalékát birtokolja jelenleg, az AMD pedig folyamatosan veszít a részesedéséből. Mostanra az AMD a grafikus vezérlők szektorának mindössze 18 százalékáét tudhatja magáénak. 

A Mercury Research időközben megerősítette az NVIDIA statisztikáit, így nem csak a gyártó fényezéséről van szó a vezetőség előtt. 

Az AMD számára azonban nem veszett el minden, ugyanis bár az asztali kártyák piacán rég lejtőn vannak, a mobilos szegmensben erősíteni tudtak. 

Az AMD részesedése a mobil GPU-k szektorában jelenleg magasabb, mint egy évvel korábban.

Az idei E3-on egyébként a 300-as szériát mutatták be, míg az NVIDIA legutóbb a középkategóriában, a GTX 950-nel próbálkozott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.