Hirdetés

Emelkednek a DDR4-árak



|

A jelenség hátterében az okostelefon-piac egyre nagyobb igénye áll.

Hirdetés

A DDR4 memóriák árai folyamatosan csökkentek 2015. májusa óta, és idén júniusban érték el az eddigi legalacsonyabb értékeket. Ez a trend sajnos megfordult, a vételárak emelkedésnek indultak. 

Hirdetés

A jelenség hátterében az okostelefon-piac áll. Mivel a legutóbbi készülékek döntő többsége már DDR4-es memóriát használ, ezért a kereslet nagy tempóban emelkedik a DDR4-es RAM iránt. Ez terhet jelent a gyártók számára, vagyis az asztali DDR4-es RAM-ok termelését kénytelenek a háttérbe szorítani, és ezek helyett a mobilos verziókra koncentrálni. 

A helyzet természetesen az árazásra is hatással van. 

A Samsung Galaxy Note 7 példája is remekül jelzi, hogyan hat a mobilos szektor a memóriaiparra. A Samsung az első visszahívás után fokozta a rendeléseit DDR4-es memóriából, mert minél gyorsabban akarta legyártani a cserekészülékeket. 

Azóta a memóriagyártók még szorultabb helyzetbe kerültek, ugyanis számos rövid határidejű nagy megrendelést kaptak - a Samsung nagy mértékben növeli a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge gyártását, az Apple pedig ugyanígy tesz az iPhone 7 szériával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.