Hirdetés

Endless OS-t rakott új noteszgépére a Lenovo



|

Akinek volt már a kezében okostelefon, az könnyen elboldogul ezzel a rendszerrel is.

Hirdetés

Tavaly egy hosszabb cikkben számoltunk be az Endless Computers különleges számítógépéről, a közösségi támogatással létrejött, dizájnos, használható és mégis megfizethető készüléket elsősorban a fejlődő világnak szánták. A rajta futó Endless OS június óta ingyenesen letölthető és használható, elsőként pedig a Lenovo dob piacra vele egy noteszgépet.

Hirdetés

A Linux-alapú operációs rendszer érdekessége, hogy kezelőfelületének megtervezésekor ügyeltek arra, hogy az okostelefonokhoz hasonló, könnyen tanulható legyen, a célközönség jelentős része ugyanis valószínűleg nem túl tapasztalt a számítógépek használatában. Alapjáraton száznál is több applikációt tartalmaz az Endless OS, a LibreOffice vagy a GIMP mellett játékokat és oktatási segédanyagokat is találhatunk a kínálatban.

Az ominózus modell az eddig csak Windwos 10-zel kapható B41-30, 14 hüvelykes, 1366x768 pixel felbontású kijelzővel, Intel Celeron N3050 processzorral, 2 GB memóriával, 500 GB-os merevlemezzel, valamint a jól megszokott csatlakozókkal. A gép első körben Mexikóban kerül forgalomba, az árát még nem jelentette be a Lenovo, ahogy arról sincs hír, eljut-e majd más piacokra is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.