Hirdetés

Energiatakarékos DDR3 közeleg



|

20 százalékkal kevesebb fogyasztás várható a DDR3 modulokban.

Hirdetés

Az 1958 óta működő JEDEC (a félvezetőipari szabványokért felelős szervezet) módosította a DDR3 szabványt. Az új változás egyelőre "csak" a memóriamodulok fogyasztását érintette. A folyamatos technológiai fejlődés, úgy látszik, eléri lassan a számítástechnika főáramát is, és az egyre olcsóbbá váló megoldásoknak köszönhetően sokkal előbb alkalmazzák majd az legújabb fejlesztéseket az olcsóbb szegmensben is. A jelenleg divatosnak számító környezetvédelmi és energiatakarékossági irányzat eredménye a mostani változtatás, és a fejlesztés nem áll meg, számíthatunk még további változtatásokra is.

ocz-039-s-ddr3-gold-series-2.jpg

 

Ejtsünk néhány szót akkor a változásról is. A legújabb szabvány értelmében a DDR3 modulok megelégednek 1,35 voltos feszültséggel, szemben az eddigi 1,5 volttal, ennek köszönhetően átlagosan 20 százalékkal csökken a memóriák által felvett áram. A mérnökök teljes erővel dolgoznak tovább, és az AMD szerint hamarosan elkészülnek majd az 1,25 voltot fogyasztó modulok is. Minden JEDEC szabvány szerint gyártott memóriamodulon helyet kap egy úgynevezett SPD egység, amely információkat szolgáltat a rendszernek a modul képességeiről, igényeiről, ezáltal a végfelhasználónak semmi dolga, azon kívül, hogy a memória modulokat kicserélje.  Az új DDR3 szabvány teljesen kompatibilis az eddigiekkel, tehát nem kell alaplapot cserélni annak, aki szeretne "energiatakarékoskodni".

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.