Hirdetés

Energiatakarékos Radeon videokártyák a horizonton



|

A Tonga architektúra az NVIDIA Maxwell közvetlen ellenfele lehet.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt az NVIDIA alaposan meglepte az alsó-középkategóriás videokártyát vásárolni kívánókat, ugyanis a Maxwell architektúrájú grafikus processzoraival szerelt GeForce GTX 750 és GeForce GTX 750 Ti hardverei annak ellenére nyújtanak komoly teljesítményt, hogy külső tápellátásra lenne szükségük.
 

Hirdetés


A VideoCardz beszámolója alapján az AMD már dolgozik a kérdéses architektúra ellenfelén, a Tonga kódnevű grafikus processzora elméletileg ugyanilyen karakterisztikával fog rendelkezni. Első körben középkategóriás kártyákra kerülhet, alacsony fogyasztás mellett nagy teljesítményt nyújthat. A tongás videokártyák állítólag 2-3 hónapon belül mutatkozhatnak be, besorolás alapján pedig jó eséllyel a Radeon R9 szériát gazdagíthatják majd, vagy legalábbis a referencia modellek 2 GB pletykált fedélzeti memóriája erre enged következtetni.


A részletek egyelőre nem ismertek, azonban a forrás szerint a Tonga technikailag jelentősen eltér az AMD aktuális grafikus processzoraitól, ezen változtatásoknak köszönhető a teljesítmény / fogyasztás arány pozitív változása.


(Fotó: Razor512)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.