Hirdetés

Építs magadnak számítógépházat



|

Az Aerocool átértelmezte a csináld magad PC fogalmát és segít elkészíteni saját álomházadat. De vajon jó ez a megközelítés?

Hirdetés

Számítógépházat választani nem is olyan egyszerű feladat. Persze, van aki úgy áll hozzá, hogy úgyis az asztal alatt fogja rugdosni, ezért a 3 ezer forintos is megteszi, de azért érdemes odafigyelni, hogy milyen modellt választunk - ha beletrafálunk, több gépcserén át hű társunk lesz anélkül, hogy lelakottá válna a külseje vagy elégtelenné a hűtése.

Hirdetés


Építs saját házat!

Az Aerocool azoknak szeretne segíteni, akik az amúgy fojtogató kínálat ellenére sem találtak tökéletes megoldást: nem tetszik a design, nem fér el kényelmesen a megálmodott belső vagy nem fér be a ház oda, ahová tervezte. Egy háznál arra is érdemes odafigyelni, hogy a jövőbeli cseréket is jól tűrje. Például elférjen benne majdan egy komolyabb vízhűtés, két VGA stb.


A Dream Box lényege, hogy minden porcikájában átalakítható. Olyannyira, hogy igazából nem is házat kapunk, csak a ház építéséhez szükséges alkatrészeket, kereken 188 darabot. Ebből leírás alapján összeállíthatunk egy alapházat, amit aztán tetszőlegesen módosíthatunk, kihagyhatunk belőle részeket és hozzá is építhetünk - ahogy a komponensek azt megkívánják.



Ugyan tesztlaborunkba még nem jutott el ilyen Dream Box, már most biztosak vagyunk benne, hogy sokféle, igazán egyedi házat lehetne belőle építeni. Az sajnos már most látszik, hogy sokan kifogásolják majd a borítások teljes hiányát. Sajnos ugyanis sem oldallap, sem fedlap vagy előlap nem került a dobozba, márpedig ez felvet néhány kínos kérdést.


Az egyik a szellőzés, ugyanis a teljesen nyitott házban nehéz lesz megoldani a megfelelő irányú légáramlást. A másik a zajszigetelés, amelyre kiválóan alkalmasak a hangelnyelő anyaggal bevont oldallapok, végül pedig a porosodás is komoly gondot okozhat. Ugyan utólag, házilag készíthetünk fából, fémből, műanyagból borítást házunkra, de ez már utólagos extra munka, ráadásul az oldallap nélküli 150 dolláros ár elég magasnak tűnik. És akkor még a problémás (értsd: ronda) kábelezésről sem szóltunk.


Nem csak PC-seknek

A gyártó nem is állt meg a számítógépháznál, sőt, egyenesen javasolja, hogy ne csak PC-s házban gondolkodjunk. A szett birtokában szinte bármit megépíthetünk, ami eszünkbe jut. Lehet az egy egyedi, extrém ruhafogas, lámpa, játék - bármi.


Ti építenének egyedi házat magatoknak, vagy megtaláltátok már a tökéleteset? Melyik ház a legjobb szerintetek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.