Hirdetés

Érintés nélküli vezérléssel újít a HP



|

A Leap Motion technológiáját licenceli számítógépeihez a gyártó.

Hirdetés

A riválisainak többségéhez hasonlóan egyre lelombozóbb számítógépes eladásokkal büszkélkedő HP kedden bejelentette, hogy egyes számítógépeihez a közeljövőben érintés nélküli vezérlésre használható Leap Motion vezérlőegységet fog csomagolni. A későbbiekben a periféria bizonyos termékeiben már beépítve fog helyet kapni.


A Leap Motion vezérlőegysége két kamerát és három infravörös érzékelőt használ, amelyek segítségével párhuzamosan számos, a nagyjából 1 méteres „látóterében” lévő objektumot képes követni, tehát multitouch gesztusok érzékelésére is képes. A termék május 13-tól kezdve 80 dollárért önmagában is megvásárolható lesz a gyártótól, arról viszont nem szólt a fáma, hogy a HP termékek árához mennyit fog hozzáadni a kütyü.


A vezérlő kapcsán megkerestük a fogyasztói szemszögből rendkívül hasonlónak tűnő magyar Hurobat egyik fejlesztőjét, ifj. Kovács György véleménye szerint a két termék technikailag teljesen különbözik egymástól. Leírása alapján a Hurobat egyáltalán nem használ kamerát (így különféle fénykörülmények sem zavarhatják), a szabványos egérprotokoll használata miatt a Leap Motiontől eltérően nincs feltétlenül szüksége meghajtóprogramra (a gesztusfelismerés hardveres), szoftveresen pontosan behatárolható az érzékelési területe, továbbá a riválishoz képest többszörös a hatótávolsága, precízebb, kisebb helyen is elfér, könnyebben elburkolható.


A Huro Kft. jelenleg a Hurobat 4.0-s prototípusán dolgozik, amely a tervek szerint már a teljesen 3D-s mozgások kezelését is támogatni fogja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.