Hirdetés

Webes érintőképernyő és egy bekapcsoló gomb: új Lexmark multifunkciós stratégia

|

E-mailezhetünk róluk beszkennelt fotókat és a beolvasott névkártyák adatait a címtárban tárolhatjuk el.

Hirdetés

Ugyan már hírt adtunk egyszer a Lexmark új nyomtatósorozatáról, de a pontos típusnevekről és paraméterekről azóta sem még nem érkezett hír. Úgy látszik, hogy az új készülékek modern funkciói ennél sokkal fontosabbak, mivel a legfőbb új vonásokról már közöltek anyagot a Lexmark weboldalán. Még a nagy méretű érintőképernyő előtt feltűnik az új modellek csomagolásán esett változtatás, minden lényeges funkciót nagy ikonnal jelez a gyártó. Megváltoztatták az elnevezéseket és nem csak a típusszámot tüntetik fel, hogy barátságosabb legyen a becsomagolt készülék.

 

Az említett nagy méretű érintőképernyővel a nagyobb modellek rendelkeznek. Ez magában nem számít újdonságnak, de az érdekesség – hasonlóan az Amerikában forgalmazott HP nyomtatókhoz – a képernyőmenü webes szolgáltatásokat is magába foglal. Egy felmérés szerint a multifunkciós nyomtatón elhelyezett sok nyomógomb rengeteg funkciót sugall a vásárló számára, de a készülékeet otthon beüzemelve már inkább problémát, túlzott komplexitást sugall. Éppen ezért cserélte le a gombokat a Lexmark is érintőképernyőre a fejlettebb modelleken, melynek menüjében mindig az aktuális folyamathoz (másolás, szkennelés) kapcsolódó funkciók láthatók.

 

 

lexmark lcd touch multi

 

Az új SmartSolutions technikával a felhasználó saját kedvére szabhatja a menüt, az általa megadott, legtöbbet használt pontok tűnnek fel a főképernyőn. A saját menü készítésekor nem kell a képernyőt böködnünk, hanem a készülék weboldalán kényelmesen elvégezhetjük a beállításokat.

 

Egyelőre még nem tudni, hogy itthon mennyire lesznek elérhetők a webes szolgáltatásokkal egybegyúrt kijelzőjű modellek. Ezeket a HP sem árulja nálunk és meglehet, hogy a Lexmark sem fogja, tekintettel a hazai piac jellegzetességeire.

 

 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?

 


 

 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.