Hirdetés

Érkezik a PowerColor HD 7990



|

A dual-Tahiti XT-s videokártya tulajdonképpen egy átcímkézett Devil 13 HD7990.

Hirdetés

A dual-GPU-s videokártyák általában megragadják a figyelmet, és természetesen addig nem látott teljesítménnyel kecsegtetnek. A PowerColor most bemutatott ilyen vezérlője ezúttal nem okoz akkora meglepetést, ugyanis bár két Tahiti XT magot rejt, tulajdonképpen az augusztusban megjelent Devil 13 HD7990 átcímkézett változatáról van szó.

 

A két GPU 900 MHz-en működik, míg a 2 x 384 bites memóriabuszon operáló 6 GB GDDR5-ös VRAM 5,5 GHz-es értéken. Az előbb említett vezérlőhöz képest a mostani dual BIOS funkciója gyengébb teljesítményt kínál, ugyanis a GPU-sebesség nem 1 GHz-re, csak 925 MHz-emelkedik.

 

A két túlfűtött GPU és a sok memórialapka miatt három ventilátorra volt szükség, emiatt pedig a videokártya három slotot igényel. A PowerColor HD7990 egyszerre hat kijelzőt képest kezelni, hála a HDMI, dual-link DVI, DVI és két mini DisplayPort csatlakozójának.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.