Hirdetés

Érkezik az AMD Radeon HD 7970 GHz Edition



|

Hamarosan a piacra kerül az AMD válasza a GeForce GTX 680-ra.

Hirdetés

Az AMD Radeon HD 7970 meglehetősen erős videokártya, azonban amikor az NVIDIA GeForce GTX 680 megérkezett, a háttérbe szorult, hiszen a riválisa gyorsabb és olcsóbb is volt. Az AMD válasza minderre a Radeon HD 7970 GHz Edition.

 

A felújított grafikus vezérlő GPU-jának az órajele 1100 MHz-re emelkedett, ami 175 MHz-es értékkel magasabb az eredeti kártyáétól. A GPU neve is más lett, a TSMC által finomított megoldást ugyanis Tahiti XT2 néven ismerhetjük a jövőben.

 

A memóriával kapcsolatban még nem minden adat végleges, azonban feltételezhetően a 3 GB GDDR5-ös VRAM-hoz marad a 384 bites memóriabusz és az 5,5 GHz-es órajel, hiszen ezek eleve magasak voltak. A hírek szerint a sorozatgyártás egy héten belül a kezdetét veszi, a kártya pedig június végén vagy július elején kerülhet a boltokba.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.