Hirdetés

Érkezik az új Intel nagyágyú



|

Hamar érkezik a vérfrissítés: öt új taggal bővül a Core család.

Hirdetés

Még csak egy év telt el azóta, hogy az Intel bejelentette legújabb, 45 nanométeres gyártástechnológiára épülő SRAM lapkáit. Meglepő gyorsasággal vált kézzelfogható valósággá az új rekord, hiszen már be is jelentették a Merom/Conroe mag továbbfejlesztett változatát, a Penryn-t. A kisebb tranzisztoroknak hála ismét jelentősen nagyobb mennyiséget sikerült egybezsúfolni: a kétmagos változat a mostani Core 2 Duók 293 milliója helyett 410 millió darabot tartalmaz. Ennek nagy részét a két megabájttal megnövekedett másodszintű gyorsítótár teszi ki, de az új, SSE4 utasításkészlet is hozzáad a méretekhez.

 

1_penryn.jpg

 

Számtalanszor hallhattunk már az elektronszivárgásról, mint a technológia fejlődését akadályozó tényezőről. Az Intel alternatív módon közelítette meg a problémát, és a negyven éves tranzisztorgyártási eljárást egyszerűen a kukába hajította: a Penrynben már új fajta, szilícium helyett hafniumot alkalmazó kapuk találhatók. Bár további előzetes információk egyelőre még nem érhetők el, az új magoktól feltehetően nagyobb órajeleket és alacsonyabb fogyasztást várhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.