Hirdetés

Érkezik az USB 3.5 szabvány



|

Jövőre kerülhetnek piacra az első kompatibilis termékek.

Hirdetés

A különféle mikrokontrollerek fejlesztésével foglalkozó tajvani ASMedia a múlt hét végén bejelentette, hogy az elsők közt fog USB 3.5-öt támogató chipet elérhetővé tenni a gyártópartnerei számára, így valamikor jövőre piacra is kerülhetnek az első ezen szabvánnyal kompatibilis eszközök.


Az előző generációváltástól eltérően az új USB elődjéhez képest „csupán” kétszeres sávszélességet, azaz 10 gigabit/s (1280 MB/s) átviteli sebességet fog kínálni. Noha ez mindenképp üdvözlendő, ám vélhetően rendkívül ritka esetben fog gyakorlati előnyt jelenteni, ellentétben az USB 2.0 – USB 3.0 váltással, mikor elméletben bő tízszeresre nőtt a tempó – ráadásul régóta abszolút szükség is volt a fejlesztésre. Az USB 3.5 visszafelé kompatibilis lesz az előző szabványokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.