Hirdetés

Érkeznek a Sandy Bridge-alapú Pentium CPU-k



|

Május végén érkezhet a négy új, olcsó árszabású Intel Pentium processzor.

Hirdetés

Az alacsony költségkeretből gazdálkodók számára remek hír, hogy az Intel Sandy Bridge architektúrájára épülő első Pentium processzorok várhatóan hamarosan a piacra kerülnek, méghozzá a jelenlegi hírek szerint május 22-én. Négy új Pentium kerülhet a boltokba.

 

A G620-at, a G840-et és a G850-et a G620T lapka egészíti ki, utóbbi egy alacsony fogyasztással rendelkező változat, ez mindössze 35 wattot fogyaszt, azonban ez a tervek szerint csak később lesz kapható. Mindegyik processzor integrált grafikus megoldással érkezik (az Intel HD 2000 GPU lebutított változatával), fogyasztásuk pedig 65 watt.

 

 

A G620, G840 és G850 sorrendben 2,6, 2,8 és 2,9 GHz-es órajelen működik majd, 3 MB L3 cache memória társaságában. Áruk 64, 75 és 85 dollár környékén alakul. Egyik modell sem rendelkezik majd Hyper-Threading vagy Turbo Boost-támogatással, de az AES, AVX és a Quick Sync is hiányzik majd a szolgáltatások és támogatások listájáról.

 

A GPU magja 850 MHz-en működik majd, amelyek 1,1 GHz-ig lehet emelni. Az új Pentium processzorok az LGA 1155-ös foglalattal rendelkező alaplapokba illeszkednek. Az Intel várhatóan idén ősszel további Sandy Bridge-alapú Pentium CPU-kat dob a piacra, amelyek a fentebb említetteknél is gyorsabbak lesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.