Hirdetés

Érkeznek az Oculus Touch kontrollerek



|

Decemberben érkeznek a kontrollerek, 199 dolláros árcédulával.

Hirdetés

Az idei évben két csúcskategóriás VR-headset is érkezett a piacra, amelyek csúcskategóriás PC-vel tudnak együtt dolgozni. Az Oculus Rift március óta érhető el 600 dollárért, az HTC Vive pedig egy héttel később, 800 dollárért érkezett. 

Hirdetés

A Vive mellé jártak kontrollerek, azonban a Rift mellé nem, mert akkor még nem voltak készen. A Facebook elárulta, hogy december 6-án már bárki vehet Oculus Touch kontrollereket, 199 dollárért. Ha ezt is hozzávesszük a Rift árához, akkor a két csúcs-VR-rendszer gyakorlatilag ugyanannyiba kerül. 

Van azonban jobb hír is. Könnyen lehet, hogy többé nem csak méregdrága PC-n lehet majd használni a headsetet. A Facebook azt mondja, hogy optimalizálta a platformot, ezért az már az 500 dollár környéki PC-kkel is tud működni. Ez nagyjából Intel Core i3-6100-as processzort vagy AMD FX4350-et jelent, NVIDIA GeForce GTX 960 videokártyával és 8 GB RAM-mal. 

Az új kontrollerek figyelik a pozíciót, vagyis már fizikálisan lehet majd mozogni a virtuális terekben. A teljes élményért 49 dollárért fülhallgató is van a Rifthez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.