Hirdetés

Erőműnek is jó a Shuttle mini-PC-je



|

Bemutatkozott a kompakt, de csúcsteljesítményre is képes SZ170R8 barebone.

Hirdetés

A mini-PC-k világában általában mindig egy jellegzetes dizájnt követnek: kockaforma, három meghajtó és egy optikai meghajtó. A Shuttle ezen változtatott most az SZ170R8-as gépével

Hirdetés

Az új barebone négy 3,5 hüvelykes meghajtót képes befogadni, ODD-t azonban nem. Cserébe a szokásosnál nagyobb grafikus kártyát is be lehet építeni, illetve a több hely miatt a szerelés is könnyebb, a hűtés is jobb. 

A hűtés egyébként elsősorban hőcsövekre épít, de előre került egy második ventilátor is. Ez szívja be a friss levegőt az előlapon, majd az átmegy a négy adattárolón. Oldalsó szellőzők is vannak, a videokártya miatt: a nagy hűtőbordák és erős légkavarók így több levegőhöz jutnak. 

A sok módosítás ellenére a külső méretek nem változtak. Belül egy PCI-Express x16 3.0, egy PCI-Express x4 3.0, egy M.2-2280-as és egy Mini-PCI-Express x1 2.0 bővítőhely van. 

Az alaplap az Intel Z170-es lapkakészletére épít, és maximálisan 95 wattos fogyasztású Intel Skylake processzorokat támogat. RAM-ból négy modul fér bele, maximum 64 GB DDR4-es. Van továbbá DisplayPort, HDMI, SATA, eSATA, USB 3.0, 7.1-es audio és gigabites Ethernet. Az 500 wattos táp 80 Plus minősítést szerzett. 

Az újdonság ajánlott vételára 322 euró (nettóban). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.