Hirdetés

Erős All-In-One PC-k érintőképernyővel



|

Az ASUS és az MSI új képernyőmérettel és felfrissített, erős hardveres belsővel forradalmasítja a "minden-az-egyben" számítógépek piacát.

Hirdetés

A netbookok és nettopok mellett az ún. "All-In-One" PC-k is meglehetősen divatosnak számítanak manapság. Hazánkban egyelőre kevéssé ismertek ezek a masinák, ám hamarosan változhat a helyzet, a gyártók ugyanis egyre többet és jobbat kínálnak egybeépítve. A tömeges elterjedéshez persze egy jó ár is szükséges, ám egyelőre csak a meglepően jó hardveres körítésnek örülhetünk.


Az ASUS ET2002T belsejének alapja az NVIDIA ION platformja, mely kiváló grafikai és multimédiás képességekkel rendelkezik. A lapkába zsúfolt GeForce 9400M integrált grafikus egységre natív DirectX 10-es tudás jellemző, továbbá támogatja a hardveres videogyorsítást is magában foglaló Purevideo HD-t. Az alaplapra integrált kétmagos Intel Atom 330-as processzornak tehát nem lesz sok dolga, ha a High Definition-tartalmat a 20 hüvelykes, 1600×900 képpont méretű, érintésérzékeny kijelzőn keresztül szeretnénk élvezni. A 16:9-es képarány megfelelő az otthoni mozizáshoz, csupán azt sajnáljuk, hogy ez még mindig nem Full HD-t jelent. Ezt a kis problémát egyébként könnyedén orvosolhatjuk a hátlapra kivezetett HDMI kimenet segítségével, csak egy arra alkalmas másodlagos kijelzőt kell találnunk.

 

asus_et2002_2.jpg
 

 


A 2 gigabájtnyi memória és a 250 gigabájtos merevlemez tökéletesen passzol a gép egyéb paramétereihez, az optikai lemezeket pedig a gép jobb oldalára helyezett slot-in betöltési mechanizmussal ellátott meghajtóval írhatjuk és olvashatjuk. Az ET2002T tudásának része továbbá a gigabites vezetékes és a 802.11 b/g/n vezeték nélküli hálózati vezérlő, valamint egy 1,3 megapixeles webkamera és az elmaradhatatlan kártyaolvasó is. Az új EeeTop mellé vezeték nélküli billentyűzet és egér is jár, előretelepített operációs rendszerként pedig a Windows Vista Home Premium verzióját használhatjuk. A gép kezdő ára 600 euró köré várható, ami átszámítva jelenleg körülbelül 165 000 Ft-ot jelent.

 

asus_et2002_3.jpg
 

 

 
Az ET2002T közvetlen ellenfelének nevezni az MSI Wind Top AE2200-át talán egy kicsit erős, a gép ugyanis minden tekintetben felülmúlja a konkurens konfigurációját. Egyrészt, amiért feljebb elmarasztaltuk az ASUS gépét, azt most megkapjuk, az érintésérzékeny kijelző 21,6 hüvelykes, natív felbontása pedig 1920×1080 képpont. A Full HD tehát kipipálva, melyhez roppant erős hardvert mellékel a tajvani gyártó. Az AE2200 lelke egy asztali piacra szánt kétmagos Intel Pentium E5400 processzor, mely 2,7 gigahertzes órajelen ketyeg, rendszerbuszának frekvenciája 800 megahertz, másodszintű gyorsítótára pedig 2 megabájt. Ez már önmagában tekintélyt parancsoló egy AIO PC-ben, hiszen eddig Atom és alacsony fogyasztású Athlon központi egységek kerültek a megjelenítővel felszerelt gépházakba.

 

msi_wind_top_ae2200.jpg
 

 


Ez azonban még nem minden. A legfelszereltebb verzióban egy Mobility Radeon HD 4650 grafikus vezérlő felel a képi megjelenítésért - alapkiépítésben "csak" a G45-ös IGP-re támaszkodhatunk - , ami az asztali változatokhoz hasonlóan DirectX 10.1 támogatást ad, és a második generációs UVD egységet is tartalmazza. Így játékra és HD-filmezésre is egyaránt ajánlható az AE2200, mely alapból 4 gigabájtnyi memóriával érkezik. Az előretelepített Windows Vista Home Premium operációs rendszer egy 500 gigabájtos merevlemezen foglal helyet, a személyes adatok archiválást pedig egy slim DVD-íróval végezhetjük el. A külső adattárolókat egy eSATA és két USB 2.0-s aljzat várja.

 

msi_wind_top_ae2200_2.jpg
 

 


Az 1.3 megapixeles webkamera és a 6 az 1-ben kártyaolvasón nem lepődtünk meg, az integrált TV-vevő viszont egyáltalán nem megszokott ebben a kategóriában. Vételi képességei nem ismertek számunkra, remélhetőleg nem csak egy analóg adások vételére alkalmas megoldásról van szó.  A hálózati kommunikációt gigabites vezetékes és 802.11 b/g/n vezeték nélküli vezérlőn keresztül bonyolíthatjuk. A gép mellé 200 wattos tápegység jár, az összfogyasztás pedig valahol 140 watt környékén lehet a gyártó állítása szerint. Az AE2200 ára egyelőre nem ismert, ám látva ezeket a paramétereket, könnyedén 200 000 Ft fölé kúszhat a végösszeg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.