Hirdetés

Erős DX11-es noteszgépet mutatott be az ASUS



|

A G73Jh típusjelzéssel érkező hordozható számítógépbe a legújabb technológiákat zsúfolta bele a gyártó.

Hirdetés

A Republic of Gamers termékcsalád már egy ideje nemcsak alaplapokból és grafikus kártyákból áll, hanem noteszgépek is szép számmal megtalálhatók az R.O.G. embléma alatt. A G-szériás hordozható számítógépek kijelzőméret és felszereltség alapján bonthatók különféle csoportokra, melyek tetején a G72-es modell helyezkedett el. Az idők azonban változnak, ami egykor csúcs volt, mára csak másodhegedűsként segédkezhet a csúcskategóriás notebookok piacának meghódításában. E feladat nagy része az új G73Jh-ra hárul majd, mely jóval visszafogottabb külsőt kapott elődjeinél.


Igaz, ez megítélés kérdés, hiszen elképzelhető, hogy többeknek még az F117 Nighthawk vadászgép formai elemeinek kicsinyített "átdolgozása" is sok lesz egy számítógép esetében.  A masszív, matt színekben pompázó vázon éles határvonalak húzódnak, a belső komponensek hűtőrendszerének kivezetése pedig két légbeömlőre hajaz. A korábbi modelleknél megszokott harsány színek és LED-ek eltűntek, csupán egyetlen fénysor világít a kijelző alsó pereme alól, de pl. ez napfényben alig látható. A rideg és kemény műanyag felületeket itt-ott puha hatású bevonat váltja, a fedlap teljes egészét ez az anyag borítja. Az ujjlenyomatokat így is gyűjtheti a noteszgép, de feltételezésünk szerint közel sem olyan mértékben, mintha csillogó festéssel lenne mindenhol bevonva. A billentyűzet látszólag különálló gombokból épül fel, de a gyártó minden bizonnyal ugyanazt a "megtévesztő" klaviatúrát használja ennél a típusnál is, mint korábban. A háttérvilágítás viszont továbbra is remek ötlet, a fehér fényár több fokozatban állítható.

 

asus_g73.jpg
 

 


A 17,3 hüvelykes 1600×900 vagy 1920×1080 képpont felbontású, LED-es háttérvilágítású kijelzővel szerelt gépbe az Intel nemrégiben bejelentett új Core processzorait - Core i3-350M/330M, Core i5-620M/540M/520M/430M és Core i7-820QM/720QM - kérhetik a felhasználók, a fedélzeti memória mérete pedig akár a 8 gigabájtot is elérheti. Bár az előbb felsorolt központi egységek nagy részében megtalálható az Intel HD Graphics grafikus mag, nyilvánvaló, hogy az ASUS egy gamer noteszgép esetében nem ezt a megoldást fogja használni. Hanem annál egy sokkal erősebb fejlesztést, egészen pontosan az AMD Mobility Radeon HD 5870-es vezérlőjét, mely a legerősebb DirectX 11-es mobil grafikus lapkának számít jelenleg a piacon. A 800 darab shader processzorral szerelt, 40 nanométeren készülő mag teljesítményét elégnek érezzük a noteszgép kijelzőjéhez, bár egyelőre csak egy-két olyan játék jelent meg, amelyek ki tudják használni a 11-es DirectX API lehetőségeit.

 

asus_g73_3.jpg
 

 


A fő komponensek tehát igen erős csomagot alkotnak, mely mögött nem maradhatnak el az egyéb vezérlők, kiegészítő összetevők sem. Merevlemezekből akár kettőt is kérhetünk a géphez, a maximális összméret 1280 GB is lehet. Többformátumú DVD-író található meg a gép alapfelszereltségében, de Blu-ray combo-meghajtó is választható, illetve később várhatóan az író-egység is az opcionális lista része lesz. A gigabites vezetéke és az N-es vezeték nélküli hálózati vezérlőn egyáltalán nem csodálkozunk, ahogy a Bluetooth 2.1-es vezérlő integrálása sem tekinthető forradalmi újításnak. A 8 az 1-ben kártyaolvasó és a 2 megapixeles webkamera szintén az elvárható kategóriába tartozik egy közel 500000 Ft-os noteszgép esetében.

 

asus_g73_2.jpg
 

 


Az előretelepített Windows 7 operációs rendszerrel érkező G73Jh megjelenése a hónap végén esedékes, pontos magyarországi áráról egyelőre nincs információnk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.