Hirdetés

Eszement hűtés a GeCube kártyáin



|

A GeCube termoelektromos hűtésű grafikus kártyát dob a piacra

Hirdetés

Az termoelektromos lapkával ellátott FZ Cool fantázianevű hűtőn négy hőcső és két fordulatszám szabályzással ellátott 8 centiméter átmérőjű ventilátor segíti a hőleadást. Ezzel a hűtési megoldással jóval alacsonyabb hőmérséklet érhető el, mint az átlagos léghűtéssel, így a kártyák órajele biztonságosan megemelhető.







A Peltier-hűtést általában, egyfajta "hő-pumpaként" szokták emlegetni és természetesen nem véletlenül. Egy általános készülék két szendvics-formában egymást fedő pár milliméter vastag és pár négyzetcentiméter területű kerámialapból áll. A két lap között hővezető csövek helyezkednek el, melyek elektromos áram segítségével a termelődött hőt az egyik lapból a másikba szállítják. Innen azt egy ventillátor hivatott eltávolítani. Ebből adódóan egy Peltier-hűtés egyik fele mindig hideg, míg a másik forró és az elektromosság használata teszi őket rendkívül hatékonnyá. A Peltier-hűtés hátránya, hogy rengeteg áramot igényel.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.