Hirdetés

Eszeveszett áron jön a Dell ubuntus ultrabookja



|

Az eszköz 250 dollárral kerül többe a legdrágább a Windows 8-as testvérénél.

Hirdetés

Magyarországon rendkívül elterjedt, hogy a gyártók operációs rendszer nélkül, vagy éppen ingyenes Linuxszal előtelepítve is elérhetővé teszik a laptopjaikat, hiszen a Microsoft operációs rendszeréből nem tesznek szert bevételre, viszont az installálásával olyan 30 ezer forinttal megugrik az eszköz végfelhasználói ára, amely ezen a brutálisan költségérzékeny piacon rosszat tehet az eladásoknak.


A „Linuxszal minden olcsóbb” sztereotípiát megelégelve a Dell illetékesei meglepő döntést hoztak, ugyanis az XPS 13 ultrabookjuk pingvines kiadását kizárólag a legdrágább hardveres konfigurációban lehet megvásárolni, amely 1449 dolláros (~314 ezer forintos) vételárat jelent. Természetesen ezért cserébe komoly vasat kapnak az ügyfelek: a modellben Intel Core i7-3517U processzor, 8 GB RAM, továbbá egy 256 GB-os SSD található.


Az XPS 13 legdrágább Windows 7-es változata szintén 1449 dollárba kerül, és annyiban különbözik az Ubuntu 12.04-estől, hogy 8 helyett csak 4 GB memóriával büszkélkedhet. Végül megemlítendő, hogy a laptop legborsosabb Windows 8-as kiadása 1199 dollárt kóstál: ebbe a testvéreivel azonos CPU került, a memóriájának mennyisége 8 GB, míg az SSD-je 128 gigabájtos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.