Hirdetés

Év végén érkezhet a kétmagos Atom



|

Az Intel új processzora szeptemberben mutatkozik be hivatalosan, a megjelenésére azonban csak az év végén lehet számítani.

Hirdetés

 

intel-atom-roadmap.jpg
Egy hónappal ezelőtt már beszámoltunk róla, hogy az Intel kétmagos Atom processzora várhatóan késik, és a tervezett augusztusi piaci megjelenés szeptemberre, vagy későbbre csúszik. A gyártó úgy döntött, vár, ugyanis csak az év vége felé lesz ténylegesen elérhető az új CPU.

 

A Fudzilla forrásai szerint az Intel szeptember 21-én mutatja be hivatalosan a kétmagos Atom 330-at. Az internetes hírújság azt is tudni véli, hogy a CPU ára 43 dollár lesz (6300 forint).

 

Ezzel az árfekvéssel az Atom 330 igen közel kerül a Celeron processzorokhoz, ami azért is furcsa, mert ezzel bizonyos szempontból magának állít riválist a gyártó.

 

intel.jpg

Az egymagos kistestvér a netbook-piacon különösen sikeres 

 

A piacon jelenleg nincs komoly ellenfele az Atomnak, sem a VIA, sem az AMD nem tudott egyelőre versenybe szállni a főként netbookok esetében népszerű processzorral. Mi több, az AMD egyelőre inkább csak figyeli a történéseket, mintsem közbeavatkozna a piacon. 

 

A kétmagos Atom 330 egyébként 1,6 GHz-es, 533FSB-és 1 MB cache-sebességű (magonként 512 KB). A CPU ugyanazokba az alaplapokba helyezhető, mint a sima Atom 230, és ugyanazt a BGA 437-es foglalatot használja.

 

Bár az új processzor bemutatójára már szeptember végén sor kerül, a piacon csak 2008 végén jelenhetnek meg az első kétmagos Atom CPU-k.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.