Hirdetés

Evolveo Android Box Q4 4K teszt: mindenevő Android



|

A H.265 kodekes videókkal is megbirkózik a netre kapcsolható médialejátszó.

Hirdetés

Biztosra ment az Evolveo, legújabb, Box Q4 modelljének dobozán ugyanis ott virít az Android és a 4K felirat is, amelyeket egyaránt zabálnak a vásárlók. Utóbbi jelenléte főként a H.265 kódolás támogatásának és a HDMI 1.4 portnak köszönhető, miközben négymagos Cortex A9 CPU és nyolcmagos Mali-450 GPU felel a kellően gyors kódolásért. Remélhetőleg hamarosan a 4K, vagyis az UHD tartalmak is elérhetők lesznek, hogy az eszköz gyorsan törleszthesse riválisaihoz képest magas vételárát.

Hirdetés


A Box Q4 másik különlegessége az Android rendszer, ami ugyan kétségtelenül hatalmas applikációkínálatot és így kiapadhatatlan médiaforrást jelent, ám továbbra sem vagyunk meggyőzve arról, hogy a főként mobilkijelzőkre és érintésre optimalizált felületnek van keresnivalója a tévék képernyőjén (meglehetősen nehéz távirányítóval vitézkedni az Angry Birdsben). Nem vitás, hogy számos olyan applikációt rejt a Google Play, amelynek a legnagyobb kijelzőn is van relevanciája, ám sokkal, de sokkal többet tudnánk említeni, ami touch bevitel nélkül szinte használhatatlan.


Mindenesetre a Google áruházának filmkínálatához hozzáférünk, nézhetjük a YouTube-ot, kapunk például Spotify-, Deezer- és HBO GO-klienst is, ami már önmagában nagy fegyvertény, főként a beépített Wi-Fi-adapterrel, ám a jó felhasználói élmény és az egyszerű kezelés nem garantált. A médialejátszó egyébiránt rendben teszi a dolgát, tesztünk során a legfontosabb kodekeket és konténereket felismerte, egyedül a feliratok kezelése fogott ki rajta sok esetben – sajnos gyakran találkoztunk kínai karakterekkel az ékezetes betűk helyén.


Névjegy

– Forgalmazó: Abacus Electric
– Ár: 34 900 Ft
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 7
– Ár/érték: 7


Adatok

– UHD- és H.265/HEVC-támogatás
– Cortex A9 (2 GHz) és Mali-450
– HDMI 1.4, 3× USB-, Ethernet-, optikai és AV-csatlakozó
– Integrált Wi-Fi-adapter, Bluetooth, Miracast
– Android 4.4 rendszer, Google Play-támogatás
– külső egér és billentyűzet kezelése


Előny: gazdag kodektámogatás, sok csatlakozó
Hátrány: problémás feliratkezelés, Android optimalizálatlansága


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.