Hirdetés

Exkluzív: Új köntösben az Acer



|

Manapság már nem elegendő a noteszgépek nyers ereje a vásárlók elcsábításához, ezért az Acer is elérkezettnek látta az időt, hogy új köntösbe bújtassa termékeit. A notebookok megújult ruháját a divat egyik fellegvárában, az olaszországi Milánóban mutatták be.

Hirdetés

Az Acer keresve sem találhatott volna alkalmasabb helyszínt új noteszgépeinek bemutatására, hiszen amellett, hogy Milánóban van a cég egyik bázisa, az olasz nagyváros már évszázadok óta a művészetek egyik kiemelkedő központja. A prezentáció helyszínéül az East End Studios épületét választották, ahol időről-időre híres divattervezők tárják legújabb kollekciójukat a nagyérdemű elé. Bár ezúttal is a divat és az öltözet állt a középpontban, mégis rendhagyó volt az esemény, hiszen a modellek ezúttal nem emberek, hanem a számítástechnikai eszközök voltak.

140_1185_resize_resize.jpg

 

Fedezd fel az ismeretlent

 

Az esemény a megszokott módon kezdődött, a cég felsővezetőinek tolmácsolásában képet kaptunk az elmúlt évben elért eredményekről és a távlati célokról. Az Acer helyzetértékelésének percei a szokásosnál is feszültebben teltek, ugyanis az esemény előtt csak meglehetősen ködös információink voltak a bemutató valódi céljáról, így a többi egybegyűlttel közösen tűkön ülve vártuk, hogy meglássuk az esemény lényegi célját. Szerencsére ez sem váratott sokat magára, és - mint kiderült - nem is egy, hanem rögtön három készüléket mutattak be nekünk. Az új notebookok a logón kívül csupán foltokban emlékeztetnek a korábbiakra. Az eladásokban is ecsetelt kiemelkedő sikerek ellenére már most nyugodtan kijelenthetjük, hogy az újjászületés vélhetően további piaci növekedést eredményez a cég számára. Amint a beszámolókból megtudhattuk, a dizájnváltással nem csupán a vérfrissítés volt a cél, hanem ezzel az új külsővel szerették volna látványosabban elválasztani az otthoni és az üzleti felhasználók számára kínált típusokat. Tudvalevő, hogy a korábbi Aspire és Travelmate noteszek nagyban hasonlítottak egymásra, és leginkább belső értékeikben különböztek. Ezentúl mindez másként lesz, hiszen az otthoni felhasználásra szánt gépek jóval fiatalosabb kialakításúak, míg az üzleti szegmens számára készített típusok szolidabb, ám strapabíróbb kivitelűek.

aspire5920_half-open4_resize.jpg

 

Sajnálatos módon konkrét paraméterekkel egyelőre nem szolgáltak (mi is csak vitrin mögött csodlhattuk meg az új gépeket), de jónéhány fontos adatra mégis fény derült. Természetesen a gépek mindegyike Vista kompatibilis, ahogyan a rajtuk látható matrica is ékesen bizonyítja. Az új operációsrendszer azonban még nem lesz szériatartozék, mivel használatától főleg céges környezetben még sokan ódzkodnak, ezért nagyjából egy éven keresztül XP-vel is megvásárolhatóak lesznek. További paraméterek a következő oldalon olvashatóak.

A három készülék közül az otthoni felhasználóknak készült multimédiás és játékos feladatokra szánt Aspire 5920 a legfigyelemreméltóbb, mind a paraméterek, mind a külső tekintetében. Az új megjelenés a Gemstone, azaz ékkő fantázianévre hallgat. Összezárt állapotban csillogó fényes fekete színben pompázik, míg kinyitva ennek ellenkezője, egy impozáns hófehér belső tárul a szemünk elé. A multimédiás vonalat erősítve a billentyűzet két oldalán számos plusz gombot találunk, melyek egy része gyorsindítóként funkcionál, míg mások zenehallgatás/filmnézés közben teszik kényelmesebbé a használatot. Az Acer a mai napig kitart azon filozófiája mellett, hogy csak kiforrott, bevált technológiát alkalmaz. Így ezúttal sem találunk a hibrid merevlemezhez hasonló újdonságokat, mégis szolgál számos izgalmas csemegével. Ezek közül a legérdekesebb, hogy a billentyűzet felett a hosszanti elrendezésű beépített hangszórók Dolby Surround hangzás visszaadására képesek.

 

aspire5920_right_resize.jpg

 

A gép kijelzőjéről nagyon pozitív a véleményünk, ám méretéből fakadóan egyeseknek vélhetően kicsi lesz. A noteszgép persze erre is kínál megoldást, hiszen HDMI kimenettel rendelkezik, így szinte bármelyik hatalmas LCD vagy Plazma TV-vel összeköthető, ráadásul kiváló a házimozi szerelmeseinek is, ugyanis kiviteltől függően HD-DVD vagy Blu-ray meghajtóval szerelik. Beépített webkamerája segítségével lehetőséget ad videóbeszélgetések lefolytatására, valamint az egyre népszerűbb VOIP telefonálásra. Nem is igazi otthoni készülékről lenne szó, ha a játékosok igényeit nem tartaná szem előtt. Az Aspire 5920-nak e téren sincs szégyellnivalója, sőt képességeit bármelyik asztali társa megirigyelhetné. Sajnos az egyik legfontosabb összetevőről, a CPU-ról egyelőre semmilyen információt nem tudunk, be kell érnünk azzal, hogy az Intel legújabb Santa Rosa nevű Centrino egysége dolgozik majd benne. Emellett két gigányi memória, 160 GB-os merevlemez és az Nvidia legerősebb mobil grafikus egysége, a 8800 Go dolgozik majd benne.

 

aspire5920_half-open5_resize.jpg

 

 

A Profile fantázianévvel ellátott dizájnkoncepcióval az üzleti ügyfeleket szeretnék meghódítani. Az eszköz külsejében szinte teljesen a Gemstone ellentéte, hiszen meglehetősen visszafogott, elegáns megjelenésű. A Travelmate sorozat új tagjai esetén száműzték a műagyag házat, helyette magnéziumötvözetet használnak, ami sokkal ellenállóbb elődjénél. Ezzel kiegészülve hatékonyabbá váltak a már korábbiakban bevezetett adatvédelmi megoldások, mint például a HDD védelmére kialakított rázkódásvédelmi rendszer. A Travelmate legszembetűnőbb technikai változása, hogy a két egérgomb közül eltűnt a négyirányú navigációs gomb, és helyét az ujjlenyomat-olvasó vette át. Azt, hogy az új elrendezés mennyire lesz praktikus, az idő dönti el.

 

travelmate5720_left1_resize.jpg

 

 

A bemutatott készülékek a felső kategóriába tartoznak, és a remények szerint június elejére kerülnek forgalomba, majd némi késéssel követik őket a középkategóriás és belépőszintű modellek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.