Hirdetés

Eyefinity olcsón - új Sapphire FleX kártyák



|

A Radeon HD 6870 és HD 5670 FleX átalakítás nélkül képes három régi, DVI csatlakozós monitorból Eyefinity-konfigurációt csinálni.

Hirdetés

A Sapphire az NVIDIA GTX 560 Ti bemutatójára reagálva alkalmasnak találta az időpontot arra, hogy bizonyos oldalról visszavágjon. Az AMD exkluzív partnere ott támad, ahol ellenfele gyengébb: a többmonitoros rendszerek terén, a DirectX 11-es kategóriában. Egyszerre akár négy monitort is használhatunk a Sapphire újdonságaival.

 

A gyártó új FleX szériás vezérlői a Radeon HD 6870 FleX és a HD 5670 FleX. Ezekre egy HDMI, kettő vagy egy DisplayPort és két DVI kimenet került. A dobozban található egy, a HDMI kimenethez csatlakoztatható passzív átalakító is. Ezzel a Sapphire-nak sikerült elérnie, hogy ne kelljen drága, aktív átalakító eszközre pénzt kiadni; és egyszerre három, régebbi, DVI bemenettel rendelkező monitort köthessünk a kártyákra, bármilyen átalakítás vagy plusz költség nélkül.

 

 

A HD 6870 FleX-re egyedi, dual slotos hűtőegység került. A kártya 1120 stream processzorral rendelkezik, a GPU órajele 900 MHz. A 256 bites memóriainterfész 1 GB GDDR5-ös VRAM-ot kezel, amely 4200 MHz-en "ketyeg". Ami a HD 5670 FleX-et illeti, esetében egy Accelero L7 hűtőventilátorral van dolgunk az Arctic-tól. A 400 stream processzorral operáló vezérlő GPU-jának órajele 775 MHz, a 128 bites memóriabusz 1 GB GDDR5-ös memóriát kezel, 4000 MHz-en.

 

Azzal, hogy a két fenti kártya képes egyszerre három, olcsóbb és régebbi, DVI csatlakozós monitort bármilyen plusz kiadás nélkül kezelni, nem csak lekörözi riválisait a többmonitoros támogatás terén, de az olcsó Eyefinity-konfigurációhoz is hozzásegíti a felhasználókat. Sajnos az újdonságok árairól nem esett szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.