Hirdetés

Ez a mikrofon szinte nem is meríti az akkut



|

A Vesper újdonsága képes folyamatosan figyelni a háttérben, és eközben szinte nem is fogyaszt.

Hirdetés

A Vesper bemutatott egy új mikrofont, ami mindössze 3µA-t igényel a működéshez alvó, de folyamatosan figyelő állapotban. Ez lehetővé teszi, hogy az üzemidő romlása nélkül az okostelefonok vagy más eszközök folyamatosan figyeljenek a háttérben. 

Hirdetés

A VM1010 egy piezoelektromos MEMS mikrofon, és amikor érzékeli a Hey Siri vagy az OK Google szavakat, akkor felébred - onnantól kezdve 140µA-t igényel. 

A gyártó szerint a legtöbb mikrofon kikapcsolt állapotban is 40-80µA-t használ, ami azt jelenti, hogy figyelő módban is kevesebbet fogyaszt a Vesper terméke. Így a gyártók könnyebben építhetik a termékeikbe a mindig figyelő funkciókat. 

Hatalmas változást persze nem szabad várni az üzemidőben, elvégre nem a mikrofon fogyasztása az, ami azt lerövidíti. 

Az okostelefonok mellett az okoshangszórókban is szerepet kaphat az újdonság, illetve a laptopokban. Az első mintákat már szállítják a partnereknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.