Hirdetés

Ez a világ leghatékonyabb szuperszámítógépe



|

A címet az NVIDIA DGX SaturnV szuperszámítógépe vívta ki magának.

Hirdetés

Az NVIDIA a héten mutatta be a DGX SaturnV szuperszámítógépét, amely több szempontból is különleges. 

Hirdetés

Az eszköz egyetemek és cégek számára lehet ideális, illetve főleg olyanoknak, akik szeretnék kiaknázni a mélytanulásban rejlő lehetőségeket. A DGX SaturnV azért különleges, mert a világ leghatékonyabb megoldása energiafogyasztás szempontjából. 

A DGX SaturnV nem a leggyorsabb, a top 500-as listán ilyen tekintetben csak a huszonnyolcadik. Ezzel szemben a riválisoknál sokkal olcsóbb fenntartani. 

A szuperszámítógép 9,46 gigaflopsos teljesítményre képes minden elfogyasztott wattra vetítve. Ezzel a tavalyi csúcstartó 6,67 gigaflops per wattos értékét 42 százalékkal előzte meg. 

A SaturnV 125 DGX-1 mélytanulási rendszerből áll össze. Mindegyikben nyolc darab Tesla P100 végzi a dolgát. Míg egy GeForce GTX 1080 138 gigaflopsos munkára alkalmas, addig egyetlen Tesla P100 21,2 teraflopsos teljesítményre képes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.