Hirdetés

Ez az AMD AM4-es foglalata



|

Már fotón is látható az AMD legújabb, AM4-es processzorfoglalata.

Hirdetés

Az AMD Bristol Ridge és Summit Ridge processzorai egyaránt az AMD AM4-es foglalatába lesznek beilleszthetőek. 

Hirdetés

A Bristol Ridge a legutóbbi architektúrára építkezik, míg a Summit Ridge már a ZEN felé kacsingat. Ezúttal az AM4-es foglalatról került elő egy új fotó. 

Az AM4-es foglalat már 1331-tűs lesz, szemben a régebbi AM3+ foglalattal, aminél ez az érték 942. Az újításra a DDR4-es memória miatt volt szükség, amelynek a támogatása 3200 MHz-es órajelig megoldott. Egyéb tekintetben nagyon hasonló az AM4, ami azt illeti, még a 40 x 40 milliméteres méret is stimmel. 

Sajnos az továbbra sem egyértelmű, hogy a régebbi generációs hűtők (AM2, AM3, AM3+, FM2, FM2+) használhatóak lesznek-e az új generációnál. Egyes gyártók kompatibilitásról beszéltek, míg mások új kitekkel tennék lehetővé a használatot. 

Az első, már AM4-es foglalattal rendelkező alaplapok akkor érkezhetnek meg a boltokba, amikor a Bristol Ridge is. A Summit Ridge érkezése 2017 első negyedévében várható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.