Hirdetés

Ez lehet a következő Apple-forradalom



|

Sokak szerint már nem diktál az Apple és unalmas tucat-IT cég lett belőle. A számok azonban azt mutatják, hogy ez jövedelmező, ugyanakkor van pár tippünk, mi lehet a cég következő nagy dobása.

Hirdetés

Steve Jobs vita nélkül hatalmas koponya volt és sok esetben volt képes forradalmi döntéseket meghozni. Persze, lehet szidni az Apple termékeket, sőt, sokan nem csupán a termékeket, a cég által alkalmazott erős túlárazást, hanem a visszafogott előre haladást, fejlesztést sem nézik jó szemmel. Mindeközben a piac és sok-sok felhasználó feszülten figyeli, hogy milyen újdonságokkal jelentkezhet idén az Apple, illetve melyik lesz az a termékkategória, ahová beugrik, hogy felpörgesse az eseményeket.


Hirdetés


Még több okoskütyü

Az Apple Watch nem tarolta le a piacot, de azért nem is lett halott termék és sokan örülnének, ha ezen téren tovább haladna az Apple. Nem is feltétlenül az okosórában várnak valami igazán újat, inkább a fitnesz kiegészítők terén, ahol nem feltétlenül a karodon kell viselni az eszközt, illetve teheted a karodra, lábadra, zsebedbe - akárhova, ugyanis mindenhol figyeli mozgásod.


Okoshangszóró

Az okosotthon még mindig csak bontogatja szárnyait, azonban itt az ideje beszállni a szép tempóban fejlődő szegmensbe. Sokan azt remélik, az Apple a Google és az Amazon mintájára már javában készül saját okoseszközével, ami a Siri segítségével otthon füleli minden parancsunkat - természetesen Apple ökoszisztémával kiszolgálva. Itt pedig akár saját szabványokat is felállíthat, sok-sok partnere örömmel csatlakozna egy ilyen rendszerhez, hogy minél több okoskütyüt, szenzort és vezérlést irányíthassunk az Apple hangszóróval.



AR-VR

A VR-lázból úgy tűnik, kimaradt az Apple - sem a Mac-ek nem elég erősek, sem az iPhone-okhoz nem készült használható, valóban jó élményt nyújtó VR-szemüveg. Persze ez megváltozhat, még az Apple-nek sem késő beszállni a VR-világba és ha nem is a hard core gamerekre, de az átlagosabb felhasználókra még sikerrel lőhet a cég.



Ennél valószínűbb azonban, hogy ha már szemüvegben és ehhez hasonló technológiákban gondolkodna a cég, inkább az AR-t lenne érdemes választania, ami az átlagfelhasználók számára még talán érdekesebb is. Itt ugyebár csak kiterjeszti a szemüveg a valóságot, vagyis virtuális tárgyakkal, tartalommal tölti fel a körülöttünk lévő világot. Itt ismét hasznát vehetné a cég a sok-sok saját szolgáltatásnak, amit beépíthetne ebbe a szolgáltatásba és ha sikerülne fogyasztható, könnyen használható formába önteni - meg is őrülnének érte a felhasználók.


Ti (reálisan) milyen új fejlesztést, terméket látnátok szívesen az Apple-től?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.