Hirdetés

Ez lett a Huawei csúcsprocesszora



|

A Huawei Mate 8 lehet az első készülék, amiben helyet kap a Kirin 950.

Hirdetés

A Huawei végre teljes egészében bemutatta a Kirin 950-es csúcsprocesszorát. Kiderült, hogy a korábbi pletykák nem voltak teljesen pontosak. 

Hirdetés

A Kirin 950 a big.LITTLE architektúrára épül. Négy A-72-es magja van, amelyek 2,53 GHz-en ketyegnek, és a nehezebb feladatokat végzik el. A könnyebb teendőket négy A-53-as mag látja el, amelyeknek az órajele maximum 1,8 GHz-ig kúszhat. 

Van továbbá egy i5-ös társprocesszor is a lapkakészleten, ez mindig mindent érzékel. 

A Kirin 950 16 nm-es FinFET gyártástechnológiával épült, a GPU benne pedig egy Mali-T880MP4. Van rajta Cat.6-képes LTE-modem, VoLTE-támogatás, illetve fejlődött a hívások minősége és a zenei visszajátszásé is. 

A GFXBench tesztjein a Kirin 950-es SoC 1710 és 6245 pontszámokat ért el. Ezzel legyőzte a Galaxy S6-ban is található Exynos 7420-at, amely 1486 és 4970 pontokra volt képes. 

A Kirin 950-re építő első készülék a Huawei Mate 8 lehet, amely november 26-án mutatkozhat be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.